AEO-label versterkt band met douane

Het is officieel. Logistiek dienstverlener Actius krijgt een certificaat als Authorised Economic Operator (AEO). Wat dat wil zeggen? De douanediensten in de Europese Unie beschouwen Actius als een betrouwbare partner.

AEO-label versterkt band met douane

Door alle veiligheidsregels voor internationaal verkeer worden bedrijven bij een grensovergang streng gecontroleerd. Dat kan extra tijd kosten. Met een AEO-certificaat versoepelen die veiligheidsregels.

 

Minder douanecontroles

De grote voordelen? Houders van een AEO-certificaat krijgen minder fysieke douanecontroles. Ze kunnen rekenen op voorrang bij inspecties. De houder van een certificaat kan vragen of een controle op een bepaalde locatie kan plaatsvinden. Je wint dus aan snelheid en efficiëntie.

 

Klantenvoordeel?
De Europese douane ziet Actius als betrouwbare partner en als klant ben je deel van de hele handelsketting. Jouw internationale handelstransacties krijgen een snellere afhandeling. Omdat je samenwerkt met een betrouwbare partner die zich niet telkens opnieuw moet bewijzen tegenover de douane.

 

Aanvragen
Een certificaat krijg je niet zomaar. Je moet jezelf als bedrijf op risico’s beoordelen, hele processen uitschrijven en voldoen aan allerlei voorwaarden. Een AEO-label betekent dat je je organisatie naar een hoger niveau tilt. En wil blijven tillen.