Douane expediteur

Van douane-entrepot tot administratie, wij helpen u met plezier verder. Met onze vergunningen zorgen wij op een correcte wijze voor uw goederenstromen.

Douane expediteur

Uw schakel voor internationaal transport

 

ACTIUS is een douaneagentschap: alle import- en exportprocedures worden afgehandeld via PLDA, de transitprocedures via NCTS. Daar we een vergunning ‘vereenvoudiging bij vertrek hebben’ worden de aangiften voor export snel vrijgegeven.

ACTIUS is entrepothouder voor alle niet-communautaire goederen en is erkend als ‘Accijnsinrichting’ voor koffie,thee,Cacao,frisdrank en als Geregistreerd geadresseerde met betrekking tot,wijn,cava,bier andere alcoholhoudende dranken’.

Onze bijkomende diensten:
 

- Dossierbeheer
- Certificaten zoals EUR1 en ATR kunnen door ons worden opgemaakt.
- Gasmeting en ontgassing (Antwerpen)
- Assistentie Fysieke Verificatie(Bornem-Antwerpen-)
 

Actius is sinds 22/03/2017 AEOC gecertifieerd (Authorized Economic Operator certificate ). Dit certificaat is vergelijkbaar met het ISO certificaat.

 

Wat betekent dit voor u?

Dit betekent, dat we een door de douane erkende, geautoriseerde marktdeelnemer zijn. Een AEO vergunning biedt bedrijven voordelen in het internationale handelsverkeer.

Het AEO certificaat dient te worden gezien in het kader van de beveiliging van de internationale logistieke keten en het vergemakkelijken van invoer, uitvoer en transit van goederen.

Onze verworven kennis, prima samenwerking met de douane en een optimale beveiliging van de zendingen bezorgden ons bedrijf het statuut van het geautoriseerd marktdeelnemer (AEO) en resulteren in een voorkeursbehandeling binnen de logistieke keten. Deze erkenning houdt ook in dat onze douaneprocedures efficiënt zijn en wij aanzien worden als een competente speler op de internationale markt. AEO biedt de mogelijkheid te zorgen voor een snellere logistieke afhandeling en te genieten van douane privileges . Hierdoor kan ACTIUS bepaalde douaneformaliteiten en processen vlotter laten verlopen en verstevigt het zijn positie op de markt voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

Wij organiseren uw internationaal transport

Als vervoercommissionair zijn wij de schakel tussen het verzenden en het leveren van uw goederen. U kan voor de organisatie van internationaal transport volledig bij ons terecht.

Nog vragen? Wij helpen u met plezier verder!